Menu

Verzekering voor de hond

Als je over een verzekering voor de hond na zit te denken, is het verstandig om te weten dat naast de traditionele dierenverzekeraars er ook een aantal nieuwe spelers op de markt zijn te vinden.

Wanneer je hond onverhoopt ziek geworden , dan wil je uiteraard altijd de beste behandeling voor je hond bij een dierenarts of kliniek. Het zijn behandelingen die flink in de kosten kunnen oplopen. En op dat moment komt de vergoeding van de verzekeringsmaatschappij zeker goed van pas.

Maar bedenk wel dat veel maatschappijen een bepaalde maximale vergoedingen hebben bepaald. En om vervelende situaties te voorkomen is het nu eenmaal van belang om altijd goed de voorwaarden van een verzekering en de maatschappij zelf door te nemen.

Waar moet je goed op letten?

Met het afsluiten van een verzekering voor je hond komen er verschillende vragen naar voren. Je wilt weten hoeveel premie er straks betaald moeten worden. Wat valt nu precies onder de dekking en hoeveel zal de verzekeraar maximaal gaan uitbetalen.

De premie

De prijs die u vaak maandelijks moet betalen voor de verzekering heet de premie. Deze is op gebaseerd op het ras van uw hond, de leeftijd en ook zijn gewicht. Jonge honden kosten vaak minder in de verzekering omdat deze vaak nog niet veel mankeren, oudere honden zijn duurder.

Eigen risico

Het eigen risico is een percentage of vast bedrag wat u zelf dient te betalen. Soms kan het verstandig zijn te kiezen voor een vast bedrag. Bij een hoge claim zal een percentage al snel meer zijn dan een klein vast bedrag. Wel betekend dit dat elke kleine ingreep een kostenpost voor u is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *